Det blev en magisk jul trots allt. Inget blev som planerat eller som jag ville ha det. Men det blev perfekt iaf. Jag har verkligen haft ångest när jag sett alla granen som har paket till barnen under sig. Det är inte alltid så enkelt att gå emot samhällets normer. Det är inte alltid så lätt att bryta till det som man är upplärd till. Vanor, mönster, beteenden är sånt som är inlärde och inte alltid lätta att bryta utan känslor. Så jag har haft ångest och undrat vad fasiken jag gjort. Tyckte till och med barnen såg olyckliga ut. Men allt det där låg i mig själv. Så fick bort tvivlande tillslut. Å planerade och planerade. Men fick motstånd hela tiden så tillslut gav jag upp å bara lät universum vägleda mig. Så det va mycke i "traditionen" som försvann detta året. Inget stress, överpyntade inte, inga julklappar, ingen bingolotto, ingen alkohol, inget stressa runt i affärer. Det har varit väldigt lugnt och skönt. Tomten va här ändå med allt som tillhör en spelkväll. Så vi avslutade kvällen med familjealias. Det va så roligt. Å det va härligt att vara tillsammans utan andra distraktioner. Som mobiler, julklappar. Vi spelade spel och umgicks, det är man inte bortskämd med idag. Men som sagt det känns att bryta. Å man märker vad påverkad man är av vad andra ska tycka och tänka om det man gjort. Det va någon som lagt ut att man skulle visa sin gran i kommentarer på fb. Så jag hamnade på en kommentar där, hon hade skrivit hon inte har en gran. Ingenting för att stödja köpnojjan som är vid jul och alla andra jippon där man ska köpa som morsdag och allt annat. Så nästa år blev jag taggad på att dra detta steget längre. Eller några mer steg längre. Idag har jag möblerat om i almanackan lite  :-) . Dom jag har runt mig ger jag när jag vill för jag vill, man behöver inga speciella dagar för att ge eller fira något. Så barnen har fått välja en egen dag å jag och hubbyn ska ha en dag för oss själva. Så ja vi kanske är där nästa jul och inte firar. Som sagt julkänsla är en känsla och den ska man ha 365 dagar om året. Mitt mellannamn är rebell så känns som jag just  nu vill gå emot allt   :-) . 

  <3 

 <3  

 

 <3  

 

 <3  

 

 <3  

I år hann vi sitta och kolla kalle anka. Men inte ens det intresset fanns. 

 Han fick en spännande bok i julklapp av farbror med flickvän

Vid jul och nyår skiter jag i vad jag äter. Jag går all in. Måste ha dagar man frossar. Man mår ju som man förtjänar efteråt  :-) . Men fick bort allt gluten å bara det gjorde gott. Man hade inget som låg där och växte i flera timmar. 

 

 Min mini kommer ju inte fira jul alls. Han är inte noga med pyntet, maten, klappar ingenting. Han säger det är en vanlig dag, han får saker ändå. Frågade om dom tänkt fira jul när dom flyttat a här svarade dom, så tror inte dom har intresset. 

 <3  

Den där vovven är som en skugga bakom mig   <3  

 Hade den blusen för ett år sedan på k´s dop. Tänkte jag har kläder för jul å när jag fick fram den så tänkte jag bara va i helvete har hänt med den. Det va som att få på sig ett tält. Så fick gömma väldigt mycke tyg   :-) . Min vikt har aldrig varit ett problem så tänker inte på att jag gått ner i vikt. 

 Inväntar tomten  <3 

 Tomten är en stor favorit hos mig  <3 

 

 

Pendlade på bebis i går den sa flicka så vi får väl se om det är rätt denna gången också   <3 

  <3 

  <3 

 

 För K va det ingen favorit  :-[ 

 

 

En del av mitt gäng  <3  

  <3 

 <3  

  <3 

  <3 

 Så roligt spel

 

Ibland kunde man få spela under bordet  :-)  

Eller med ett väldigt stort leende  :-)  

 

Eller titta upp  :-)  

 Rygg mot rygg också  :-) 

Resten av gänget firade hemma  <3  

 

 <3  

 <3  

 <3  

  <3 

  <3 

Jag har själv fött 5 rebeller å så stolt över dom att dom vågar kliva utanför alla ramar som går. Men så ser jag det i dag. Inte när jag ville kontrollera dom och valla in dom i ramarna igen. Tur dom fick mig på andra tankar.  <3  <3 

Hoppas ni också hade en magisk jul!

//med kärlek Qamilla