Tillslut måste man komma till en punkt i livet där man frågar sig om man gräver kaninhålet djupare eller gör nya val som faktiskt kommer ta mig dit man vill vara.. Att gräva djupare är att förstöra ännu mer för sig själv men man ser inte för man sitter fast i ett tycker synd om sig själv mindset. Så istället för att göra bättre val gör man ännu sämre val å man har grävt djupare. Så fort man ser att man håller på att fucka livet för sig själv, desto fortare kan man vända livet med att faktiskt stanna upp å tänka innan man tar nästa spad tag i hålet. Man måste få en självinsikt, stanna upp och tänka å fråga sig vilken konsekvens för mitt liv får det här om jag väljer att göra detta IGEN å kanske för 500 ade gången. Efter man har grävt så djupt är det inte längre ett misstag utan ett val! Man väljer att gräva kaninhålet djupare. All energi man lägger på att förstöra på sig själv ska man lägga på att täppa igen hålet. Sen är det väldigt lätt att hoppa ner i andras kaninhål oxå man liksom hjälper varandra, så även innan man hoppar ner å gräver hos andra så ska man stanna upp å ställa sig frågan vad får jag själv för konsekvenser om jag hoppar ner där i? Du är starkare än det dom kallar kompistryck grupptryck osv. Man behöver stå upp för sig själv och sedan skita i vad någon annan säger om det. Man behöver sätta sina gränser å sen skita i vad andra har att säga om det. För någons fall behöver inte vara ditt fall? En insikt jag fått lära den hårda vägen är att det går inte hjälpa en som inte vill bli hjälpt det man gör är att bli neddragen i deras kaninhål å hjälper dom att gräva istället om å om igen. Så det är väldigt lätt att bli nedragen. Man tror man hjälper men man blir av med sin egen energi och tappar fokus på sitt eget liv. När man börjar sätta gränser så kommer man få reaktioner från det yttre, inte lika välkommet hos alla. Under åren så har jag även varit en bra lyssnare men när människor ältar samma problem så blir det jobbigt att lyssna tillslut. Så en gräns jag satt för mig själv är att lyssna en gång men nästa gång vill jag höra en lösning annars kvittar det då är man fast i sitt eget ältande, som man oxå behöver vakna upp ur. Å det är samma där vad jag än säger är du inte redo att lyssna så hör du inte vad jag säger ändå då dränerar man sig själv på energi oxå! Man bland gör man val där man tror man straffar andra men den enda man straffar är sig själv. Oftast gör man dom valen när man ser sig själv som offer. Jag ska banne mig göra så här så ska dom få se……….. ett offertänk som gör så man kommer straffa sig själv. Jag kan bara relatera till mig själv. Det är inte roligt och ha fått en sån självinsikt men man har lärt känna sig själv på en helt ny nivå. Men insikten om hur man verkligen har behandlat sig själv å förstört sitt eget liv är en bra insikt men så ledsam sanning att ta in. Det är svårt att ta in att man faktiskt förstör för sig själv med ett offertänk, sitt ältande, sitt kontrollbehov, sitt pleasande, sin självmobbning, sina dåliga val, att inte ha några gränser för sig själv osv jag kan lämna typ 100 exempel till. Men iaf att se att man faktiskt har tagit sig själv dit man är just nu är hårt att ta in. Därför är det lättare att skylla ifrån sig, för då slipper man se vad man har gjort för sig själv. Vilka konsekvenser lever du med idag? Du har oxå resultatet runt dig. Lever du livet du vill leva? Eller går du fortfarande och ser dig själv som offer och svag? Ja jag har gjort det länge ända tills idag faktiskt. Fick en egen ny insikt idag. Först va det att se gräver jag djupare i mitt eget kaninhål med kronofogden ja det har jag gjort i många år. Å man sket liksom i att göra något åt det man gjorde det värre för sig själv det är en ånger jag fick leva med en stund men som jag nu har omvandlat till min styrka, för jag tänker inte gräva djupare nu där i. Det ska fyllas en gång för alla. Men man tänkte det ätningen idé att ta tag i det där för kommer aldrig klara det ändå asså man kan prata väldigt mycke bullshit med sig själv. En situation som kommit och gått i många år oxå är att vara anhörig till alkoholism. Det såret har jag fått upprivet så många gånger. Å jag har uppmanat mina barn, andra människor om vad man gör på fyllande å vilka val man gör. Så mycke jag har predikat för människor om vad alkohol och droger gör med människan med familjen med anhöriga. Även en vanlig fylla kan man göra dåliga val där man förstör sitt liv radikalt å man drar tyvärr inte bara ner sig själv i det kaninhålet man kanske har barn familj jobb körkort osv. Men iaf idag kom jag själv till den punkten att näe det räcker nu jag ska inte gräva mer i det kaninhålet heller. Jag är trött på att predika för döva öron. Det är inte att jag står och pekar med fingret så får maningen göra. Det är för att jag har sett, jag har känt, jag har fått uppleva, jag har varit med om vad alkohol gör vad droger gör. Jag har sett en fylla betyda mer än sina egna barn. Jag har sett en fylla betyda mer än familjemiddagar, jag har sett en fylla betyda mer än den egna värdigheten, jag har sett en fylla betyda mer än det egna livet. Jag har predikat för jag vill inte att andra ska uppleva samma vare sig man är anhörig eller sitter fast själv. Men idag slog det mig jag kan inget göra ändå så nu är det dags att sluta gräva i det hålet oxå. Jag kan inte förhindra, jag kan inte hjälpa ändå. Som sagt det är varje människas enskilda ansvar att komma till insikten gräver jag mitt kaninhål större eller täpper jag igen det? Är jag nöjd där jag är? Vilket liv vill jag ha och sen se till så man slutar fucking gräva! Å så många kaninhål jag har levt i som inte ens varit mina egna pga alkohol. Som jag själv valt att vara i för man trott man kan hjälpa. Vad har det gjort med mig ja inte tagit mig själv dit jag vill vara iaf. Å nu när jag är så taggad på vilket liv jag vill leva så måste man hålla sig borta från att gräva inte i sitt/ sina hål å absolut inte andras! Man får inte låta andra ta ifrån sina drömmar och mål man måste vara komitted till det livet man vill leva. 

 Jag njuter av en ledig dag med sol ☀️. Känns som det va längesedan. 

 Man mår mycke bättre när man gör val som är bättre för en själv. När namn liksom väljer att sluta förstöra för en själv. Man är så bra på att självsabotera och prata bullshit med sig själv. Man tror på det. Man får börja ifrågasätta sig själv.

Barnbarn här och badar 🥰

Tänk vad lite fri lek med vatten kan göra, plaska på! 🥰☀️

//med kärlek Qamilla