Då har man jobbat helg, måndag efter helg är så segt att jobba. Så idag ska jag verkligen njuta av en ledig dag! Det har varit en intensiv helg. Jag har tagit 50000 steg 😂. Innan klockan va tio i söndags hade jag tagit 10000 steg. Andra kallade det dålig planering å jag kallar det gratis motion. Fattar inte ens hur det gått till. När jag kämpar med att gå 10000 steg så går det knappt. Inte ens på mina 5 km blir det dom stegen. Så går man på jobbet och jag tycker inte jag går så mycke fram och tillbaka egentligen. Å är på en liten yta för mig en liten yta 😂. Jag trodde jag gick mycke på förra jobbet. Igår fick jag frågan om jag går på krogen nä sa jag jag gillar inte den miljön eller alkohol. Haha fick till svar att jag va missbedömd. En som är tatuerad ska tydligen gilla å festa. Så fick frågan vad jag gör för att ha roligt. Kände jag inte ville ta den diskussionen där och då. Men det är inte första gången. Bara för man inte dricker så har man inte roligt liv? Men vad är definitionen av roligt då? Hamna i fyllecell? Förlora körkort? Förlora sin familj? Förlora sig själv? Göra bort sig? Ligga å spy några timmar senare? Dåligt omdöme? Dåliga val? Ångest dagen efter? Det där är ju inte min definition av roligt iaf. Å kan man inte ha roligt utan alkohol så är man ute på hal is! Du ska ha roligt varje dag inte bara när helgen kommer! För mig är alkohol lika skadligt för omgivningen som rökning. Vill du inte vara passiv rökare så går man bara. Men när fulla kommer å det ska tafsas å kliva över åt helvete för många gränser svårt att gå undan. Iaf när man är 14 å blir antastad på öppen gata å man är rädd. Eller när man förlorar sina anhöriga för alkohol är viktigare. Ett barn som förlorar sina föräldrar till alkoholen. Ett barn kan inte lämna den situationen. Men på alkohol finns ingen varningstext. Så nä det roliga med alkohol ser inte jag. Att sitta å skita på plats eller pissa all over the place ja det är roligt det! Jag har blivit chockad över oxå när människor får mig att diskutera detta å sen försvarar alkoholen! Å alla dessa löngner  som följer med. Jag har aldrig blivit våldtagen av den som står och röker i busskuren. Nog om det för det där kan jag skriva om hur länge som helst. Poängen jag ville komma fram till är att man använder mycke energi till att döma, anta, förmoda hur andra lever sina liv med att bara titta på dom. Sen har man målar upp en egen bild av deras liv å ofta så har man inte fantiserat om att dom har ett lyckligt liv å lever som dom vill leva. Sen pratar man gärna skit med andra sen oxå. Istället för att bara fick det där. Man ska stryka alla andra ur sin egen ekvation, det är ett sätt att behålla sin energi på. Jag har själv levt med ett sånt mindset. Idag skiter jag i vad andra gör eller säger även om mig. Dom får tycka vad dom vill. Jag har pleasar andra i för många år utan att duga iaf s fuck det där! Å även dom man trodde skulle finnas har lämnat. Som sagt andras hål är inget för mig jag vet vart jag ska nu. Jag har satt gränser för mig själv. Å en av mina gränser är att jag vill inte ha alkohol i mitt liv alls, å jag vill inte ha mitt liv förstört av alkoholen längre!

Igår blev det hemmagjord kebabtallrik så gött 👍

Å sitter redan i solen. Ögonen rinner å näsan rinner hoppas inte förkylning är på väg. Gänget hör har lite små ont i halsar å skit. Men jag har bara 28 pass kvar till min semester så hoppas jag håller ut! 

☀️ 

Trott helg jobb så är jag i en ny energi. Jag är trött men ändå glad och lycklig. Det är en helomvändning! 

//med kärlek Qamilla